Kiisupuukko

KIISUPUUKKO

Yhdistyksen historiaa kunnioittaen teetetään sarja puukkoja. Nämä puukot valmistaa louhinta-alan ammattilainen Jarmo Natunen, jonka näppärissä käsissä muotoutuu käsityönä valmistettu KIISUPUUKKO. Jokainen puukko on yksilönsä ja siihen käytettävät materiaalit ja idea on haettu Suomalaisesta luonnosta ja kaivoskulttuurista. Puukon kahvaosaan on tallennettu Vuoriteknikot ry:n pitkää historiaa kunnioittaen Pyhäsalmen kaivoksen malmia. 


Puukkoja tullaan jakamaan henkilöille, jotka aktiivisesti jaksavat edistää yhdistyksen toimintaa. Vuosijulkaisumme parhaimmille artikkeleille tullaan jakamaan tämä tunnustus, jota ei varmasti toista samanlaista tule vastaan.


Terä rautamalmista jalostettua hiiliterästä 80CrV2, kahvassa epoksiin valettua raidan tai koivun pahkaa ja Euroopan syvimmän kaivoksen viimeisistä malmioista louhittua rikkikiisua. Tuppi suomalaista naudannahkaa ydistyksen logolla.

Jarmo Natunen, toiselta ammatiltaan avovaunuporari, porasi päivät ja takoi yöt, yhdisti materiaalit ja teki puukon jossa tuntee vuorityön hengen.

Tätä puukkoa ei myydä, se annetaan. Mutta vain henkilölle joka sen ansaitsee.

Get Flash to see this player.