Vuosikokous valitsi hallitukseen tutut miehet ja kaksi uutta jäsentä

Vuosikokous valitsi Vuokatissa 18.5.2017 pidetyssä kokouksesa yhdistyksen puheenjohtajaksi Vuoriteknikko Timo Rajalan ja varapuheenjohtajaksi Louhinta- ja maanrakennusteknikko Jorma Leinosen

Rajala tuli mukaan yhdistyksen hallitukseen vuonna 2005 ja yhdistyksen puheenjohtajana hän on toiminut vuodesta 2008 lähtien. Leinonen tuli mukaan yhdistyksen hallitukseen vuonna 2008, mistä lähtien hän on hoitanut hallituksen varapuheenjohtajan tehtäviä.

Edellisen hallituksen riveistä uuteen hallitukseen valittiin Louhinta- ja maanrakennusteknikot Jari Weman ja Jari Semi.

Weman tuli hallitukseen vuonna 2011, mistä lähtien hän on hoitanut yhdistyksen sihteerin tehtäviä. Semi tuli mukaan hallituksen jäseneksi vuonna 2014.

Louhinta- ja maanrakennusteknikot Jouni Valtonen ja Jukka Hyttinen valittiin hallituksen uusiksi jäseniksi. Sekä Jouni, että Jukka ovat Lappeenrannan tekun kasvatteja. He ovat kumpikin toimineet koulun jälkeen monipuolisissa ja vastuullisissa vuorialan tehtävissä.

Annetaan heidän esitellä itsensä omin sanoin......

 

Jouni Valtonen synt 1969 kotoisin kun joku kysyy "en mistää" koska syntynyt Espoossa, josta muutto imatran kautta Lappeenrantaa Teknilliseen. Avoliitossa ed suhteesta kolme mukavaa lasta.

Esimmäinen kontakti Vuorityöhön tuli tietysti Korialla 1988, jossa meni 11 kk pioneeri koulutuksessa

Toinen kontakti laman aikaa huomasin olevani koulussa Lappeenrannan teknillisessä oppilaitoksessa valmistuen 1994 louhinta- ja maanrakennustekniikan opintolinjalta "aikaisemmin valmistuneet valmistuovat vuoriteknikoiksi"

Kolmas ja paras kontakti tuli vuorityöhön 1993, kun pääsin Kokkosen Paulin kautta Pyhäsalmen kaivokseen harjoittelijaksi Markku Aittamaan, Jorma Kumpulaisen ja Matti Hännisen alaisuuteen.

Teknillisen jälkeen pääsin Palin Granit Lehdon Erkan alaisuuteen Ylämaan kautta Kotkan Heinlahden tarvekivi louhimolle, jossa oli kunnia saada tutustua nykyiseen Vuoriteknikoiden Puh Johtajaan Timo Rajalaan ja tehden kauppoja porakruunujen merkeissä ja välillä säästä haastaen.

Pitkän harkinnan jälkeen siirryin 1996 EVP:ksi "elän vaimon palkalla", eli yrittäjäksi Kivi- ja maa-asia Valtonen Ky tehden kivikauppaa, kivi asennuksia ja urakointia. Ajan saatossa nimen vaihto Tärinämittaus Valtonen Oy, jolla tehnyt siten tärinämittauksia, katselmuksia ja myyden asiantuntia palveluita niitä tarvitseville. Ensimmäinen asiakas tärinämittaus puolella Heimo Voutilainen joka säälistä tilas Katselmuksen Imatralle, koska oli sitä mieltä, että en voi elää Lappeenrannassa tällä hommalla, No vaihtelevasti on mennyt jo 20 vuotta ja leipää olen saanut ns. Vuorialalta ja vähän muulta sekä kahdelle koittanut maksaa palkaa  


Jukka Hyttinen synt. Kajaanissa 1971. Peruskoulun ja lukion jälkeen (1992) pääsin opiskelemaan Lappeenrannan teknilliseen oppilaitokseen, louhinta- ja maanrakennustekniikan linjalle.

 

Kouluaikana harjoittelujaksojen aikana työskentelin YIT Rakennus Oy:llä Kajaanin tunnelivoimala louhintatyömaalla apupanostajana, Outokumpu Oy:n Hituran kaivoksella kaivosmiehenä ja työnjohdon kesälomittajana

Teknikoksi valmistumisen (1995) jälkeen työskentelin eripuolella Suomea teollisuuden purkutöissä (osittain rakennuksia purettiin myös räjäyttämällä).

1998 pääsin YIT Rakennus Oy:lle töihin Pyhäsalmen kaivoksen syvennysprojektiin työnjohtajaksi. Työskentelin kaivoksella vuoteen 2001 saakka, jolloin siirryin YIT Rakennus Oy:lle Helsinkiin tarjouslaskentatehtäviin.

2003 vuonna siirryin työmaa-insinöörin tehtäviin. Olin mukana työmaa-insinöörinä mm. seuraavissa hankkeissa: Päijännetunnelin korjausurakka, Suomen eduskunnan lisärakennuksen maanrakennusurakka, Neste Oy:n Kilpilahden öljynjalostamon Diesel ja jäähdytysvesilaitoksella, Vuoli-projekti.

2005 siirryin vastaavan mestarin tehtäviin mm. Seuraaviin projekteihin, Helsingin Energia Viikinrannan kaapelitunneli, Pääkaupunkiseudun Vesi OY:n Kalliomäen voimalaitoksella, HSY:n yhteiskäyttötunneli Tikkurilantiellä, HSY:n viemäritunneli Maunulassa, Länsimetron Otaniemen ja Matinkylän ajotunneli.

2012 vuodesta lähtien työpäällikön tehtäviä mm. Länsimetron Keilaniemen asema ja rata, HSY:n Leppävaaran yhteiskäyttötunneli, Neste Oy Kilpilahden jalostamolla happikaasuaseman louhintaurakka, Posiva Oy:n Onkalo louhintaurakka.

2016 vuodesta lähtien SRV Infra Oy:llä työ- ja projektipäällikön tehtäviä Aleksintorin maanrakennus urakka Keravalla (tukiseiniä, paalutuksia), Tapiola Ainoa maanrakennusurakka (tukiseiniä, paalutuksia, louhintaa), Kehä 1 Keilaniemi (betonitunneli, sillat, katurakenteita)

  Kuvassa vasemmalta Timo Rajala, Jari Semi, Jorma Leinonen ja Jari Weman ovat tuttuja kasvoja edellisistä hallituksista

Kuvassa vasemmalta Timo Rajala, Jari Semi, Jorma Leinonen ja Jari Weman ovat tuttuja kasvoja edellisistä hallituksista

Timo Rajala