Jatkokoulutuspäivillä ruodittiin digitaalitekniikan käyttömahdollisuuksia vuorityössä ja tutustuttiin Terrafameen!

Digi-teema, Terrafame Oy ja Katinkulta saivat vuorityön ammattilaiset liikekannalle. Vuoden 2017 jatkokoulutuspäivistä Sotkamon Katinkullassa muodostui yksi yhdistyksen historian laajimmista tapahtumista osallistujamäärällä mitattuna. Tilaisuuteen saapui eri puolilta Suomea lähes yhdeksänkymmentä vuorityön ammattilaista, joista peräti kuusitoista henkilöä oli yhdistyksen seniorijäseniä.

Tilaisuuden avauspuheen piti Vuoriteknikot ry:n puheenjohtaja Timo Rajala, jonka jälkeen päästiin itse asiaan. Koulutuspäivien ensimmäisillä luennoilla saimme kuulla Terrafame Oy:n ja Kaivosteollisuus ry:n kuulumiset sekä tulevaisuuden suunnitelmat, jonka jälkeen ProMainari- koulutushankkeen tilannekatsaus loi uskoa tulevaisuuteen kaivosalan ammatillisen osaamisen kehittämisestä.

Päivien pääteemaa ”Digitaalitekniikan hyödyntämistä vuorityössä” käsiteltiin peräti yhdeksän vuorialan ammattilaisen voimin ja hyvin laajalla skaalalla, porauksesta ja panostuksesta louheen lastaukseen ja kuljetukseen sekä tuotantoprosesseista ja kaivosmittauksesta työmaiden kulunvalvontaan. Mainittakoon, että kaikki esitelmät tullaan julkaisemaan yhdistyksen www-sivuilla piakkoin.

Luentojen päätyttyä kolmisenkymmentä yhdistyksen jäsentä kokoontui Vuoriteknikot ry:n sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokouksen avasi Timo Rajala, jonka jälkeen vuosikokouksen puheenjohtajaksi valittiin Tuomo Laitinen ja sihteeriksi Jari Weman. Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen määräämät asiat sekä valittiin yhdistykselle puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä neljä hallituksen jäsentä seuraavalle kolmivuotiskaudelle. Vuosikokous valitsi puheenjohtajaksi Vuoriteknikko Timo Rajalan ja varapuheenjohtajaksi Louhinta- ja Maanrakennusteknikko Jorma Leinosen. Hallituksen jäseniksi valittiin Louhinta- ja Maanrakennusteknikot Jari Semi, Jari Weman, Jouni Valtonen ja Jukka Hyttinen. Uuden hallituksen kolmevuotinen toimikausi alkoi heti kokouksen päätyttyä. Mainittakoon vielä tässä yhteydessä, että viimeksi kuluneen 12 kuukauden jaksolla yhdistykseen oli saatu peräti 27 uutta jäsentä. Yhdistyksen jäsenmäärä on tällä hetkellä 333 henkilöä, joista n. 1/3-osa on seniorijäseniä ja 2/3-osaa aktiivijäseniä.

Vuosikokouksen päätyttyä ja lyhyen hengähdystauon jälkeen kokousväki kokoontui juhlaillalliselle Katinkullan ravintola Easy Kitcheniin. Avauspuheen ja maljojen kilistelyn jälkeen hallitus jakoi kuudelle vuorityössä ansioituneille henkilöille Vuoriteknikot ry:n kunniakirjoja ja -viirejä. Kunniakirjat saivat tällä kertaa Paavo Karttunen, Pauli Kukkonen ja Petri Hirvonen. Kunniaviirit luovutettiin Allan Alaverroselle, Heikki Räsäselle ja Matti Lehtomäelle. Juhlaillallisella nautittiin Kainiuulaisen pitopöydän antimista sopivien ”kyytipoikien” kera. Illan aikana kuultiin myös jäsenistön puheita ja Alaverrosen veljesten, Allun ja Matin lauluja huuliharpun säestyksellä. JuhlaIllallinen jatkui uuden vuorokauden puolelle notkean ja leppoisan tunnelman merkeissä.

Perjantaina aamiaisen jälkeen lähdettiin lähes seitsämänkymmenen henkilön voimin kaivosvierailulle Terrafame Oy:n Sotkamon kaivokselle. Kaivoksella meidät otti vastaan Terrafame Oy:n viestintäpäällikkö Katri Kauppila ja kaivostoiminnan johtaja Reijo Uusitalo. Runsaan väkimäärän vuoksi porukka jaettiin kahteen ryhmään, joista toinen ryhmä lähti bussilla turvallisuuspäällikkö Timo Turrekin ja louhintapäällikkö Kai Eskolan kanssa kaivoskierrokselle ja toinen ryhmä siirtyi sisätiloihin kuuntelemaan Reijo Uusitalon kaivospresentaatioa. Ryhmät vaihtoivat paikkoja vierailun puolessa välissä. Kaivosvierailu kahvitarjoiluineen oli upeasti järjetetty ja siitä jäi hyvä mieli meille kaikille vierailijoille. Lämmin kiitos Terrafamelaisille vierailun järjestelyistä ja toteutuksesta.

Terrafamelta palattiin takaisin Katinkultaan nauttimaan finaalilounasta ja päättämään hieno tapahtuma hyvissä fiiliksissä. Kesäntoivotusten ja hyvästelyjen yhteydessä tuumattiin usean kolleegan kanssa, että palataan asiaan vuoden päästä samoissa merkeissä, jossain päin Suomea.

Hyvää ja rentouttavaa kesää !

Puheenjohtaja

KOULUTUSPÄIVIEN KUVASATOA

 

UutinenTimo Rajala