Jatkokoulutuspäivät onnistuivat yli odotusten

Euromining 2015 kaivosmessujen yhteydessä 21.-22.5.2015 järjestetyt jatkokoulutuspäivät olivat kaikilta osin onnistunut tapahtuma. Koulutuspäivien teemana oli " Vuorityön tulevaisuuden visiot".

Torstaina aamupäivän aikana kuulimme neljä erinomaista alustusta tulevaisuuden visioista  vuorityön eri sektoreilta.  Alustukset tullaan julkaisemaan piakkoin näillä sivustoilla. Torstai iltapäivä olikin sitten  varattu kaivosalan messuihin tutustumiselle.

Perjantain ekskursiolla Sandvikille kuulimme laitevalmistajan tulevaisuuden visioista sekä tutustuimme nykypäivän porauslaitevalmistuksen saloihin. Yhdistyksellä oli ensimmäistä kertaa myös oma messuosasto EuroMining 2015 näyttelyssä. Messuteemaksi oli valittu  vuorialalla toimivien henkilöiden ja yritysten verkostoitumisen edistäminen ja tietysti uusjäsenhankinta.

Kaksipäiväisten messujen aikana yhdistyksen osastolla vieraili lukuisa joukko tuttuja ja tuntemattomia vuorityön ammattilaisia. Kävipä osastolla suuri ryhmä Pietarilaisen kaivosyliopiston oppilaita ja opettajia. Yhdistys sai messujen aikana 14 uutta jäsenhakemusta, minkä ansiosta hallituksen asettama 300 jäsenen tavoite täyttyi.

Sääntöjen määräämä vuosikokous järjestettiin myös Tampereen Messukeskuksen tiloissa. Kokoukseen osallistui nelisenkymmentä yhdistyksen jäsentä. Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen määräämät asiat. Puheenjohtajalla oli suuri ilo ja kunnia lukea ääneen niiden 34 henkilön nimet, jokta olivat hakeneet yhdistyksen jäsenyyttä. Vuosikokous hyväksyi kaikki em. henkilöt yhdistyksen jäseniksi. Jäsenmäärä on tällä hetkellä 308. Yhdistyksen hallitus kiittää kaikkia niitä henkilöitä, jotka ovat tavalla tai toisella edesauttaneet yhdistystä jäsenmäärän kasvussa.

Perinteinen juhlaillallinen nautittiin pitkän kaavan mukaan Sokos Hotelli Ilveksessä. Illalliselle osallistui runsas joukko yhdistyksen jäseniä. Illan aikana jaettiin perinteiset kunniakirjat ja -viirit vuorialalla ansioituneille jäsenille.

Kunniakirjat saivat Yrjö Uuspuro, Keijo Rauhala ja Tino Seppälä. Kunniaviirien saajat olivat Tapio Niemelä, Hannu Hevosmaa ja Raimo Tankka. Perjantain excursion jälkeen kokoonnuimme lohisopalle Näköalaravintola Näsinneulaan, jonka jälkeen tilaisuus päättyi. 

Kaiken kaikkiaan vuoden jatkokoulutuspäivistä jäi erinomaisen hyvä fiilinki ja vahva usko siihen, että vuoden päästä tavataan samoissa merkeissä, jossain päin Suomen rajojen sisä- tai ulkopuolella. Suuret kiitokset kaikille koulutuspäivillä mukana olleille ja hyvää kesää koko yhdistyksen jäsenkunnalle, yhteistyökumppaneille ja sidosryhmille.

Kuvagalleria kertokoon enemmän tilaisuuden tunnelmista.

 

Kuvagalleria

UutinenTimo Rajala